Deti Wattenmeer

Bashkia dhe Rolandi në Bremen

Lübeck - Qyteti i vjetër

Wismar - Qyteti i vjetër

Stralsund - Qyteti i vjetër

Pyjet e vjetra të ahut

Ishulli i Muzeve Berlin dhe lagjet e Mordenes së Berlinit

Vendet përkujtimore për Martin Luterin në Wittenberg

Bauhaus në Dessau

Vendet përkujtimore për Martin Luterin në Eisleben

Katedralja dhe Kisha e Shën Mëhillit në Hildesheim

Fabrika Fagus në Alfeld

Qyteti i vjetër Glosar, miniera Rammelsberg dhe Sistemi i Menaxhimit Ujor në Harcin e Epërm

Qyteti i vjetër, kështjella dhe Kisha e Shën Servatit

Wartburg në Eisenah

Lugina e Epërme e Rinit të Mesëm

Lugina e Epërme e Rinit të Mesëm

Kështjellat Augustusburg dhe Falkenlust në Brühl

Katedralja e Këlnit

Katedralja në Aachen

Miniera Zollverein në Esen

Komplekset klasike Weimar dhe Bauhaus

Parqet Dessau-Wörlitz

Kështjellat dhe parqet e Potsdamit dhe Berlinit

Parku Muskau

Parku Wilhelmshöhe

Limesi gjermano-retian

Krateri Messel

Rezidenca dhe Hofgarten në Würzburg

Qyteti i vjetër i Bambergut

Opera dukale

Qyteti i vjetër i Regensburgut me Stadtamhof

Ndërtimet romake, Katedralja dhe Kisha e Zonjës së Mirë në Trir

Metalurgjiku në Völklingen

Manastiri Lorsch

Katedralja në Speyer

Manastiri Maulbronn

Ishulli Reichenau

Ndërtimet prehistorike palafite

Wieskirche

38 qendrat e Trashëgimisë Botërore të Unescos në tetë itinerare - i biem kryq e tërthor Gjermanisë. Nga Wattenmeer-i te Wieskirche, nga Katedralja e Ahenit deri te Parku Muskauer.

Këto vende të veçanta jua prezantojmë: me video, galeri fotografike, tekste dhe intervista.

Tetë ture, secili një shteg i ri në sitet e Trashëgimisë Botërore në Gjermani. Ejani me ne!

38 qendrat e trashëgimisë botërore